Cukinijos, kaip ir daugelis kitų Naujojo pasaulio daržovių, iš pradžių buvo auginamos kaip dekoratyvinis augalas. Tik po kurio laiko žmonės suprato, kad šią daržovę galima naudoti maistui.
Cukinijos buvo atvežtos iš Meksikos XVI amžiuje. Tačiau juos ruošti pradėjo tik XVIII a. Pamažu imta eksperimentuoti, daržovę virti ir kepti, dėti į mėsą, žuvį ir kitus produktus.
Cukinijos netapo mėgstamiausiu Europos tautų patiekalu. Tačiau cukinijų indėlio į gastronominę kultūrą paneigti negalima.
Leiskite mums papasakoti vieną iš būdų, kaip paruošti cukinijas pagal indišką receptą.
Ingredientai:
- Cukinijos – 2 vnt.;
- Druska – žiupsnelis;
- Kietasis sūris – 100 g;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Krapai – pundelis;
- Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Pomidoras – 1 vnt.;
- Miltai – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.
Gaminimo procesas:
Cukinijas reikia supjaustyti išilgai plonais griežinėliais, įdėti į gilų indą ir pasūdyti. Kol cukinija sugeria druską, smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis sutarkuokite sūrį.
Į sūrį sutarkuokite česnaką, įberkite maltų juodųjų pipirų ir majonezo. Smulkiai supjaustykite krapus, supilkite į sūrio mišinį ir gerai išmaišykite.
Iš pradžių cukinijų plokštes apvoliokite dubenyje su miltais, tada į indą su kiaušiniais, tada vėl į miltus. Cukinijų plokštes apkepkite karštame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrio mišinį dėkite ant keptos lėkštės, uždengdami trečdalį lėkštės. Ant sūrio mišinio uždėkite pomidorų bloką ir susukite į ritinį.
Rezultatas – puikus užkandis šventiniam stalui. Tai nebrangus, tačiau neįprastas cukinijų patiekalas.