Kotletai yra vienas populiariausių gaminių visame pasaulyje. Šis mėsos gaminys yra populiaraus amerikietiško greito maisto – mėsainių ir kitų mėsainių – dalis. Be to, kotletai yra puiki soti ir skani vakarienė.
Tai universalus patiekalas, tinkantis tiek prie bulvių košės, tiek prie makaronų.
Įvairiose tautose ir valstybėse kotletai ruošiami skirtingai. Vienur kotletai primena kebabą, kitur – kepsnį. Mums tinka kotletai, pagaminti iš maltos mėsos. Tačiau be mėsos kotletų yra ir daržovių. Jie ne mažiau sotūs, bet sveikesni.
Ingredientai:
- Bulvės – 3 vnt.;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Morkos – vnt.;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Sūris – 100 g;
- Kiaušinis – vnt.;
- Žalieji svogūnai – pundelis;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Nuluptas bulves reikia supjaustyti kubeliais ir virti, kol suminkštės. Svogūną reikia supjaustyti pusžiedžiais ir šiek tiek pakepinti keptuvėje augaliniame aliejuje.
Nuluptas morkas reikia supjaustyti plonomis juostelėmis. Į suminkštintus svogūnus suberkite morkas ir kartu pakepinkite. Česnako skilteles per spaudą išspauskite į daržovių mišinį ir kepkite keptuvėje dar minutę.
Bulves reikia perkelti į atskirą indą ir sutrinti, kol sutirštės. Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės ir susmulkinkite žalius svogūnus.
Į bulvių košę suberkite keptas daržoves, sūrį ir žalius svogūnus. Mišinį pasūdykite ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Į tyrę suberkite miltus ir išminkykite į tešlą panašią. Iš gautos masės formuojame kotletus. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pasirodo, tai puikus mėsos kotletų analogas.
Šį bulvių patiekalą galima patiekti vieną arba su daržovėmis kaip garnyrą.