Home » Receptai » Daug skaniau nei šašlykas. Naminis Lulia-Kebabas: su daržovėmis orkaitėje

Daug skaniau nei šašlykas. Naminis Lulia-Kebabas: su daržovėmis orkaitėje

by admin

Dabar sunku įsivaizduoti rytietišką virtuvę be tokio išskirtinio patiekalo kaip lulia kebabas. Ypatingą populiarumą mūsų šalies platybėse įgijo dėl išskirtinio skonio. Tuo pačiu metu yra tam tikrų panašumų tarp lulia kebabo ir šašlyko.

Patiekalas pasirodė Prancūzijoje, pietinėse valstybės teritorijose. Baskams patiko toks mėsos kepimo būdas. Žmonės priėmė gaminimo algoritmą ir pradėjo tobulinti lulia kebabą. Pamažu patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje. Taip jis atkeliavo į Kaukazą, kur tapo mėgstamiausiu. Kaukazo tautos mokėjo skaniai kepti mėsą, todėl sugebėjo teisingai pritaikyti lulia kebabą pagal savo skonį.

Mes kalbėsime apie tai, kaip pasigaminti lulia kebabą namuose.

Ingredientai:

  • malta mėsa – kg;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • bulvės – 3 vnt .;
  • augalinis aliejus – šaukštelis;
  • svogūnai – 3,5 vnt .;
  • actas – šaukštelis;
  • morkos – vnt.;
  • cukrus – ½ šaukštelio;
  • česnakai – 3 skiltelės;
  • kiaušinis – vnt.;
  • sviestas – 30 g;
  • kalendra – pundelis;
  • paprika – vnt.;
  • malti juodieji pipirai – šaukštelis;
  • kalendra – šaukštelis.

Gaminimo procesas:

Smulkiais kubeliais supjaustykite 3 svogūnus ir keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės ir išsiskirs sultys.

Dideliais trintuvės dantukais susmulkinkite nuluptas morkas ir bulves. Česnaką supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į bulvių ir morkų mišinį. Papriką išvalome iš vidaus ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

Susmulkinkite kalendrą ir sudėkite į maltą mėsą kartu su pjaustytomis daržovėmis ir keptais svogūnais.

Į mišinį įberkite 1,5 šaukšto druskos, maltų juodųjų pipirų ir kalendros.

Faršą sumaišykite rankomis ir į masę įmuškite kiaušinį, kad būtų didesnė produktų vientisumas. Ant kepimo skardos dėkite pergamentinį popierių ir suformuokite 8 pailgus kotletus.

Kotletus perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Likusį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, dubenyje sumaišykite su cukrumi, actu, augaliniu aliejumi ir druska. Svogūną palikite 15 minučių pasimarinuoti.

Kartu su marinuotais svogūnais ir lavašu gausite skanų lula kebabą. Šis gaminimo orkaitėje būdas gali pakeisti jūsų gaminimo gamtoje analogą.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas