Viena sveikiausių daržovių planetoje yra kopūstai. Be to, yra nemažai šio augalo rūšių, todėl žmonės gali rinktis, ką auginti ir vartoti. Pavyzdžiui, yra baltųjų ir pekino kopūstų, taip pat jūros kopūstų.
Azijoje su kopūstais elgiamasi su ypatinga meile ir pagarba. Kinijoje ir Japonijoje kuriamos naujos daržovių rūšys, siekiant išgauti naujų naudingų medžiagų. Kopūstai jau turi daug vitaminų ir mineralų. Jis gali pašalinti cholesterolį iš organizmo ir suskaidyti tulžies akmenis. Galbūt šie pekino kopūsto privalumai turėjo įtakos daržovės populiarėjimui.
Pekino kopūstą galima valgyti žalius, kepti ir virti. Mes jums papasakosime apie salotas su pekino kopūstu.
Ingredientai:
- Pekino kopūstas – 250 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- agurkai – 2 vnt.;
- česnakas – skiltelė;
- krapai – 20 g;
- grietinė – 2 šaukštai;
- konservuoti žalieji žirneliai – 130 g.
Gaminimo procesas:
Smulkiai supjaustykite kopūstą ir krapus ir sumaišykite viename dubenyje. Agurką supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į krapų ir kopūstų mišinį.
Iš žirnių pašalinkite skysčio perteklių ir į salotas įberkite druskos. Į daržovių masę per spaudą įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite grietine ir gerai išmaišykite.
Pasirodo, labai paprastos salotos su Pekino kopūsto pagrindu. Jei norite, padažui galite naudoti majonezą ir maltus juoduosius pipirus.