Receptui tereikia trupučio maltos mėsos ir kepalo batono, žalumynų. Mėgsta visi be išimties, patiekiu kaip užkandį, vakarienei ar gaminu iškyloms.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bagetė, 1 vnt;
- malta mėsa, 200 g;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- druska pipirai;
- pienas, 150 ml;
- sviestas, 20 g;
- pievagrybių, 3 vnt;
- pomidorai, 1 vnt;
- sūris, 150 g;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bagetę arba batoną porcijomis.
Faršą sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių, smulkintų žolelių. Sumaišykite.
Sumaišykite du kiaušinius su pienu, įberkite druskos ir išplakite iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto ir išdėliokite batono riekelių sluoksnį.
Ant kiekvieno išdėliokite faršą, tarp jų dėkite grybų gabalėlius, ant viršaus – pomidorų griežinėlius.
Viską užpilame kiaušinių ir pieno padažu.
Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite formą ir viską užpildykite tarkuotu sūriu.
Kepame orkaitėje, kol išsilydys sūris.
Šį patiekalą patiekiu kaip užkandį, vežuosi į iškylas, o vakarienei patiekiu kaip originalų priedą.