Skanūs užkandžių suktinukai su įvairiais įdarais puikiai papildys Jūsų šventinį stalą. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, o įdarus galite pasigaminti pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- pienas ir šiltas vanduo po 100 ml;
- augalinis aliejus, 100 g;
- sviesto, 2 v.š.;
- natūralaus jogurto 1 a.š.;
- kiaušinis, 1 vnt;
- obuolių sidro actas, 2 v.š.;
- žiupsnelis druskos;
- miltų, apie 600 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- varškė, žolelės, druska, prieskoniai;
- bulvės, svogūnai, žolelės, druska, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Šiltą pieną sumaišykite su šiltu vandeniu ir augaliniu aliejumi, lydytu sviestu.
Įdėkite kiaušinį, jogurtą ir actą, druską, išmaišykite iki vientisos masės.
Dalimis suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą į minkštą ir lanksčią tešlą, kad ji neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti mažiau ar daugiau, patikrinkite tešlos konsistenciją.
Uždenkite ir palikite 30 minučių.
Pirmajam įdarui varškę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis, prieskoniais pagal skonį ir druska.
Antram įdarui išverdame bulves ir išverdame į tyrę su pakepintais svogūnais, žolelėmis ir gabalėliu sviesto.
Tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną plokščią pyragą, sutepkite jį lydytu sviestu.
Užtepkite ploną įdaro sluoksnį ir susukite suktinukus.
Padėkite juos ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi.
Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir supjaustykite mažomis porcijomis.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos.
Suktinukai gaunasi minkšti ir švelnūs, tešla sluoksniuota, su traškia plutele ir puikiai iškepa. Idealus užkandis šventiniam stalui. Taip pat skanu su grybų įdaru.