Greiti kefyro beliašai su bet kokiu įdaru. Mano atveju – su malta mėsa, bet galite naudoti bet kokį variantą, tešla universali ir puikiai dera su įvairiais produktais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 200 ml;
- miltai, 150 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- soda, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- malta mėsa, 200 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai. Žalumynai.
Gaminimo procesas
Kefyrą sumaišykite su kiaušiniu, druska, cukrumi ir soda. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Patarimas: kad tešla būtų puri, kefyrą šiek tiek pakaitinkite, tada soda greičiau sureaguos ir tešla išeis ori ir minkšta.
Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite 10 min.
Faršą sumaišykite su smulkintu arba tarkuotu svogūnu, druska, pipirais, į faršą įberkite prieskonių, kuriuos mėgstate dėti. Gerai ismaisyti.
Į įkaitintą augalinį aliejų dėkite po šaukštą tešlos, ant viršaus uždėkite šaukštą fashos ir supilkite tešlą, kad pagamintumėte pyragą.
Kepti uždengtą, ant silpnos ugnies, apversti.
Beliašai bus tiesiog skanūs, purūs, minkšti, gali būti patiekiami su grietine ar įvairiais padažais, puikiai tiks su daržovių salotomis.