Pyragai tapo viena iš labiausiai paplitusių kepinių visame pasaulyje. Tai švelni aukso rudos spalvos tešla su sultingu įdaru. Pyragai gali būti ruošiami įvairiai, su vaisiais, daržovėmis ar mėsa. Dažnai galima pamatyti ruošiamus žuvies ir grybų pyragus.
Įvairiose šalyse ir tautose kepimo receptai skiriasi. Tradiciniai pyragų ruošimo malonumai išskiria beveik kiekvieną šalį vieną nuo kitos.
Be ilgų tradicinių patiekalų, yra universalių, greitų gaminimo būdų. Mes kalbėsime apie tai, kaip galite greitai paruošti kefyro pyragus.
Ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – šaukštelis;
- Cukrus – šaukštai;
- Kiaušiniai – vnt.;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Miltai – 400 g;
- Kepimo milteliai – šaukštelis;
- virtos bulvės – 400 g;
- Svogūnai – vnt.
Gaminimo procesas:
Norėdami paruošti tešlą, dubenyje su kefyru sumaišykite druską, granuliuotą cukrų ir kiaušinį. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į kefyrą ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą po celofanu 10 minučių.
Šiuo metu reikia smulkiai pjaustyti svogūną ir kepti iki auksinės rudos spalvos keptuvėje, pridedant augalinio aliejaus. Bulves sutrinkite, įberkite pakepintų svogūnų, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Padalinkite tešlą į 16 lygių dalių ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Iš kolobokų iškočiokite storus plokščius paplotėlius ir į kiekvieno vidurį įdėkite po šaukštą bulvių košės.
Tešlos kraštus suimkite į trikampį ir apverskite pyragėlius siūle žemyn. Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir sudėkite į ją pyragėlius.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – greiti, bet paprasti bulvių pyragai. Aliejaus perteklių nuo kepinių galima pašalinti popieriniu rankšluosčiu.