Sotus, apetitą keliantis, aromatingas paskubomis pyragas, ruošiu pusryčiams, užkandžiams ir vakarienei. Viskas atliekama per kelias minutes, nebrangiai ir paprastai. Paimkite bet kokią mėgstamą dešrą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- dešra, 150 g;
- batonas 150 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- sūris, 100 g;
- druskos;
- garstyčių, 0,5 šaukštelio;
- grietinės, 4 šaukštai;
- sviesto, apie 50 g.
Gaminimo procesas
Batoną ir dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Grietinę sumaišyti su garstyčiomis ir išmaišyti.
Patarimas : garstyčias naudokite pagal savo skonį ir bet kokio riebumo grietinę.
Į masę įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite.
Sudėkite batono gabalėlius, dešrą ir sūrį, išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų.
Supilkite mišinį į formą. Jei tai silikonas, tada tiesiog šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi, o metalinį uždenkite pergamentu ir sutepkite aliejumi.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, tačiau patikrinkite orkaitę.
Kol karšta, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Taip pat į mišinį galite dėti žalumynų, gabalėliais apkeptų pievagrybių ir pan.