Home » Receptai » Imu kiaušinius, dešrą ir 1 stiklinę kefyro. Neįprasti pyragėliai pusryčiams ar vakarienei

Imu kiaušinius, dešrą ir 1 stiklinę kefyro. Neįprasti pyragėliai pusryčiams ar vakarienei

by admin

Kepimas visada buvo laikomas žmogaus kultūros dalimi. Kiekviena šalis turi savo duonos gaminių rūšį, kuri laikoma žmonių nuosavybe. XVIII amžiuje pyragai tapo pagrindine šventinio stalo puošmena.

REKLAMA

Išradus baltus miltus, kuriuose nebuvo sėlenų ir kitų šiukšlių, konditeriai ir kepėjai pradėjo stengtis nustebinti savo klientus. Atitinkamai, prabangūs rutuliai neapsiėjo be skanių pyragų, sausainių ir saldžių pyragų.

Polinkis stebinti ir džiuginti kepiniais išliko iki šių dienų. Tačiau grožis dažnai slypi detalėse. Todėl norime papasakoti apie paprastą neįprastų pyragų receptą.

Ingredientai:

REKLAMA
  • kefyras – 250 ml;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • miltai – 450 g;
  • cukrus – šaukštelis;
  • žalieji svogūnai – pundelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • dešra – 100 g;
  • sūris – 100 g.

Gaminimo procesas:

Sūrį ir dešrą sumalkite ant smulkių trintuvės dantukų, smulkiai supjaustykite krūvą žalių svogūnų. Į dubenį su kefyru supilkite cukrų ir druską, įmuškite porą kiaušinių, suberkite dešrą ir sūrį.

Į sumaišytus ingredientus suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite šiek tiek lipnią ir minkštą tešlą. Palikite tešlą po plėvele šiltoje vietoje 15 minučių.

REKLAMA

Toliau tešlą iškočiokite į didelį sluoksnį, cm storio, supjaustykite sluoksnį mažomis ilgomis juostelėmis (10×2 cm).

Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir įdėkite tešlos juosteles.

Kepkite kažką panašaus į pyragus iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Šiam pyrago receptui tinka ir virta, ir rūkyta dešra.

Žaliuosius svogūnus galima pakeisti petražolėmis arba krapais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas