Home » Receptai » Kaimynė čečėnė pasidalino paplotėlių receptu. Gaminu 3 kartus per savaitę – vyras džiaugiasi

Kaimynė čečėnė pasidalino paplotėlių receptu. Gaminu 3 kartus per savaitę – vyras džiaugiasi

by admin

Šiuolaikinių technologijų dėka galime nesunkiai sužinoti, kaip duona ruošiama įvairiose šalyse. Daugelis žmonių įprastus kepalus mėgsta keisti papločiais.

REKLAMA

Meksikoje šis kepinys vadinamas tortilija, Indijoje – roti. Šio duonos gaminio veikimo principas paprastas – į iškeptą sluoksnį dedamas bet koks įdaras. Tiesą sakant, meksikiečiai ruošia tacos. Panašus paruošimo būdas yra Vidurinėje Azijoje. Mums žinoma shawarma sukurta naudojant maždaug tą patį principą.

Tačiau norint pagaminti skanų patiekalą, papločius reikėtų rinktis atsargiai. Renkantis šį miltinį gaminį yra nemažai kriterijų. Norint įsitikinti šio miltinio gaminio kokybe, verta išmokti patiems pasigaminti paplotėlių.

Ingredientai:

REKLAMA
  • miltai – 250 g;
  • morkos – vnt.;
  • manų kruopos – 250 g;
  • svogūnai – vnt.;
  • druska – 1,5 šaukštelio;
  • ciberžolė – ¼ šaukštelio;
  • vanduo – 330 ml;
  • paprika – ½ šaukštelio;
  • sausos mielės – šaukštelis;
  • malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • cukrus – ½ šaukštelio;
  • malta jautiena – 350 g;
  • augalinis aliejus – 30 ml.

Gaminimo procesas:

Miltus sumaišykite su manų kruopomis ir šaukštu druskos, atskirai sumaišykite mieles su granuliuotu cukrumi. Mieles užpilkite šiltu vandeniu, palikite skystį 5 minutėms, suformuokite tešlą. Tešlą supilkite į duobutę miltuose ir užminkykite tešlą.

Suformuotą bandelę patepkite 10 ml augalinio aliejaus ir po plėvele palaukite, kol tešla pakils. Šiuo metu keptuvėje aliejuje apkepkite jautienos faršą.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite į faršą, kepkite, kol suminkštės. Morkas sumalkite ant vidurinių trintuvės pjaustytuvų ir sudėkite į svogūnų ir faršo mišinį.

Į įdarą suberkite druską, maltus juoduosius pipirus, papriką, ciberžolę ir gerai išmaišykite ingredientus. Kol įdaras vėsta, užminkykite tešlą ir padalinkite į 6 lygias dalis.

Uždenkite bandeles rankšluosčiu ir palikite dar 5 minutes. Tada kolobokus iškočiojame į plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą.

REKLAMA

Į tešlą, tarsi į maišelius, sandariai užsandariname įdarą ir dar 5 minutes paliekame uždengtus pyragėlius.

Pyragėlius iškočiokite į plokščius 4-5 mm storio paplotėlius, kurių skersmuo lygus keptuvės dydžiui. Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ant vidutinės ugnies.

Kiekvieną paplotį rekomenduojame aptepti lydytu sviestu.

REKLAMA

Šį patiekalą galima ruošti ne tik su mėsa, bet ir su sūriu, žolelėmis, daržovėmis.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas