Mėsos vyniotiniai iš pita duonos aromatingame daržovių padaže su pomidorais yra paprastas, bet sotus patiekalas, kurį galima derinti su įvairiais garnyrais ir salotomis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 600 g;
- česnako, 2 skitelės;
- svogūnas, 2 vnt;
- morkos ir saldžiosios paprikos po 1 vnt.
- pomidorai savo sultyse arba švieži pomidorai, 250 g;
- druska, pipirai, kalendra, prieskoniai, žolelės;
- plonas lavašas, 6 vnt;
- sūrio pagal skonį.
Gaminimo procesas
Faršą sumaišykite su 1 smulkiai pjaustytu svogūnu, tarkuotu česnaku, druska ir pipirais, prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis.
Antrąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pakepinkite iki skaidrumo ir suberkite tarkuotas morkas ir troškinkite.
Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis ir suberkite į daržoves, išmaišykite ir troškinkite 3 – 5 minutes.
Pomidorus aptepame savo sultyse arba pomidorų pasta arba per sietelį sumaltus šviežius ir sultingus pomidorus. Troškinkite uždengę 5 minutes.
Druskos ir pipirų, pridėkite žolelių.
Pitos duonos lakštą patepkite malta mėsa ir susukite.
Tą patį darome su visu lavašu, supjaustytu 5–7 cm ilgio porcijomis.
Dalį daržovių padažo supilkite į kepimo indą ir sudėkite suktinukus, ant viršaus dėdami likusį padažą.
Skardą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Patiekdami apibarstykite tarkuotu sūriu, bet tai neprivaloma.
Šis užkandis puikiai tiks su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, ryžiais, makaronais ar bulvių koše.