Home » Receptai » Karališka vakarienė iš paprastų produktų. Įprastų kotletų nebekepu, radau alternatyvą

Karališka vakarienė iš paprastų produktų. Įprastų kotletų nebekepu, radau alternatyvą

by admin

Mėsos patiekalas bus puiki alternatyva įprastiems kotletams, padės paįvairinti jūsų valgiaraštį. Šis užkandis tinka net šventiniam stalui. Tešla išsaugos visą sultingumą kotletuose.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • morkos ir bulvės, svogūnai po 1 vnt.
  • ryžiai, 100 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Norėdami paruošti tešlą, jums reikia :

  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • grietinės, 2 šaukštai;
  • pienas, 100 ml;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo procesas

Morkas ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka, bulves ir svogūnus – stambia tarka.

Ryžius išvirkite ir atvėsinkite, sumaišykite su malta mėsa ir daržovėmis.

Suberkite žoleles, druską ir pipirus, prieskonius.

Maltą mėsą gerai išmaišykite.

Kotletų formavimas.

Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.

Patarimas: vartokite riebią grietinę, jei jos neturite, galite ją pakeisti majonezu.

Kotletus panardinkite į tešlą ir dėkite į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų.

Kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies.

Kotletus galite kepti po dangčiu, kad jie tiksliai ištroškintų. Jei turite laiko ir noro, sudėkite kotletus į dvigubą katilą ir troškinkite 30 minučių.

Sultingi ir aromatingi, labai sotūs, šie kotletai tinka prie bet kokių garnyrų ir salotų.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas