Mėsos patiekalas bus puiki alternatyva įprastiems kotletams, padės paįvairinti jūsų valgiaraštį. Šis užkandis tinka net šventiniam stalui. Tešla išsaugos visą sultingumą kotletuose.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- morkos ir bulvės, svogūnai po 1 vnt.
- ryžiai, 100 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikia :
- kiaušiniai, 2 vnt;
- grietinės, 2 šaukštai;
- pienas, 100 ml;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Morkas ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka, bulves ir svogūnus – stambia tarka.
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite, sumaišykite su malta mėsa ir daržovėmis.
Suberkite žoleles, druską ir pipirus, prieskonius.
Maltą mėsą gerai išmaišykite.
Kotletų formavimas.
Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.
Patarimas: vartokite riebią grietinę, jei jos neturite, galite ją pakeisti majonezu.
Kotletus panardinkite į tešlą ir dėkite į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų.
Kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies.
Kotletus galite kepti po dangčiu, kad jie tiksliai ištroškintų. Jei turite laiko ir noro, sudėkite kotletus į dvigubą katilą ir troškinkite 30 minučių.
Sultingi ir aromatingi, labai sotūs, šie kotletai tinka prie bet kokių garnyrų ir salotų.