Švelni sluoksniuota tešla, sultingas, aromatingas įdaras – visa tai tobula samsa, kurią galite pasigaminti pagal šį receptą. Šis užkandis puikiai papildys pietus ar vakarienę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo ir pienas po 150 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- miltų, apie 600 g;
- lydyto sviesto, 200 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- maltos jautienos ar kitos mėsos, 350 g;
- jautienos riebalai, nebūtinai, 100 g;
- bulvės, 3 vnt;
- svogūnas, 4 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Šiltą pieną sumaišykite su šiltu vandeniu ir druska.
Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite, minkykite minkštą tešlą. Miltų suberkite tiksliai tiek, kiek užteks tešlai.
Uždenkite tešlą ir palikite 20 minučių.
Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite.
Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite rutuliukus.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite ne per plonus tešlos sluoksnius.
Patepkite tirpintu sviestu ir sudėkite sluoksnius vieną ant kito.
Susukame į vieną sluoksnį, kelis kartus perlenkiame, kad gautume juostelę, kurią supjaustome porcijomis – gauname sluoksniuotus tešlos gabalėlius. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagardinkite bet kokiais prieskoniais ir druska pagal skonį.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną plokščią pyragą, išdėliokite įdarą ir suvyniokite voką.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir padėkite samsą.
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 35 minutes.
Dėl to turėtumėte gauti 21 skanios, sultingos, švelnios ir minkštos samsos gabalėlį su kvapnia pluta. Virkite su malonumu.