Mėsos suktinukai su bulvėmis, kepti keptuvėje per trisdešimt minučių. Labai skanūs, aromatingi ir sotūs pietūs ar vakarienė.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 150 ml;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- miltų, apie 350 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- bet kokia malta mėsa, 300 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- morkos, 1 vnt;
- bulvės, 3 vnt;
- vanduo, 20 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, česnakai, žalumynai.
Gaminimo procesas
Tešlai kambario temperatūros vandenį sumaišyti su kiaušiniu ir druska, augaliniu aliejumi.
Miltus persijokite ir dalimis supilkite į vandenį, išminkykite.
Miltų dėkite tik tiek, kiek užtruks tešla, per daug neprisotinkite miltų, kad per daug nesusitrauktų.
Maltą mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais ir žolelėmis, česnaku pagal skonį.
Trys morkos ant trintuvės.
Maltą mėsą pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
Bulves nulupkite ir supjaustykite maždaug 3 – 4 mm storio griežinėliais.
Bulves apkepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, bet neiškepkite ir paskleiskite jas keptuvės apačioje ir šonuose, o ant viršaus paskirstykite morkas.
Tešlos sluoksnį iškočiokite plonai. Išdėliokite maltą mėsą ir paskirstykite ją plonu sluoksniu.
Susukite į tankų ritinį ir supjaustykite porcijomis.
Sudėkite gabaliukus ant bulvių, į keptuvę įdėkite lauro lapą ir gabalėlį sviesto, užpilkite 20 minučių vandens ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.
Gauname sotų du viename patiekalą: bulvių garnyrą ir mėsos suktinukus. Patiekdami apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, į patiekalą įpilkite įvairių padažų.