Home » Receptai » Kotletų nebekepu, vietoj jų gaminu mėsos paplotėlius. Skonis daug geresnis: ir vakarienei, net ir šventėms

Kotletų nebekepu, vietoj jų gaminu mėsos paplotėlius. Skonis daug geresnis: ir vakarienei, net ir šventėms

by admin

Tokie mėsos paplotėliai bus nuostabi ir labai patraukli puošmena bet kokiam šventiniam stalui ir bus puiki alternatyva įprastiems kotletams.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • malta mėsa, 600 g;
  • batonas ir pienas;
  • svogūnai, 1 vnt.;
  • virti kiaušiniai, 4 vnt.;
  • sūris, 100 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Padažui paruošti reikia:

  • garstyčios, 0,5 šaukštelio;
  • trynis, 1 vnt.;
  • augalinis aliejus, 4 šaukštai;
  • druska.

Gaminimo procesas

REKLAMA

Išmirkykite batoną piene.

Faršą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir gerai išplakite, kad masė prisisotintų deguonies ir taptų minkštesnė.

Padažui sumaišykite visus ingredientus ir plakite šluotele arba šakute iki visiškai vientisos masės.

REKLAMA

Patarimas: naudokite bet kokias jums patinkančias garstyčias, bet grūdėtos garstyčios netinka. Padažą taip pat galima pakeisti įprastu majonezu ar kečupu.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išklokite plokščius ir apvalius maltos mėsos pyragus.

Ant viršaus uždėkite plonais griežinėliais pjaustytus svogūnų pusžiedžius, užpilkite padažu ir sudėkite virtų kiaušinių gabalėlius.

Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę.

REKLAMA

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Šieno kupetos pasirodo labai minkštos, sultingos ir skanios. Jei norite, galite įdėti ir keptų pievagrybių, dėdami ant svogūno kartu su kiaušiniu. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas