Kepta vištienos krūtinėlė su bulvių ir grybų garnyru. Tai tiek, galite įdėti ir šviežių daržovių salotų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 4 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- svogūnai, morkos 1 vnt.;
- pievagrybių, 10 vnt;
- vidutinio riebumo grietinėlė, 250 ml;
- vištienos krūtinėlė, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- kukurūzų miltai, 3 šaukštai;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- sūris, 150 g;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Sumaišykite druską, pipirus, prieskonius, aromatines žoleles ir augalinį aliejų ir šiuo padažu supilkite bulves. Sumaišykite.
Į skardą sluoksniuojame bulves ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, suberkite tarkuotas morkas ir troškinkite.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sumeskite į daržoves ir troškinkite. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę ir troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Mėsą supjaustome į kelias dalis ir išmušame.
Mėsą marinuoti druskoje, pipirų, aromatinių žolelių ir prieskonių mišinyje pagal skonį.
Pamerkite kotletus į kukurūzų miltus (galite naudoti kitokį apkepą).
Kiaušinius išplakti su druska plaktuvu.
Kotletus panardinkite į kiaušinių mišinį, tada vėl į miltus ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Formoje esančias bulves aptepkite padažu su grybais, ant viršaus vištienos kotletus, uždenkite likusiais grybais.
Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę 10 minučių.
Labai skanus, skanus ir sotus patiekalas, užkandis ir garnyras vienu metu. Prieš patiekdami nepamirškite apibarstyti kapotomis žolelėmis ir patiekite salotas, marinuotas daržoves bei įvairius padažus.