Home » Receptai » Marinuoti agurkai per 10-15 min. Skanus, paprastas, greitas receptas

Marinuoti agurkai per 10-15 min. Skanus, paprastas, greitas receptas

by admin

Sunku įsivaizduoti kokias nors vasaros salotas be agurkų. Ši paprasta daržovė tapo nepakeičiama lieknėjant ir formuojant įvairias dietas.

REKLAMA

Pagrindinis agurkų privalumas – didelė ląstelienos ir mineralinių medžiagų koncentracija. Kartu su kitomis daržovėmis agurkai skatina greitą visų reikalingų maistinių medžiagų pasisavinimą organizme.

Tuo pačiu metu daugelis žmonių mano, kad agurkas yra nenaudinga daržovė. Sunku derinti prie pagrindinių patiekalų ir sriubų. Šią problemą galima išspręsti pagaminus skanų agurkų užkandį.

Ingredientai:

REKLAMA
  • Agurkai – 1 kg;
  • Krapai – pundelis;
  • Česnakai – 4 skiltelės;
  • Druska – šaukštelis;
  • Cukrus – šaukštai;
  • Actas 6% – 2 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Gaminimo procesas:

Agurkus reikia supjaustyti išilgai į ketvirčius. Krapus reikia smulkiai sukapoti, česnaką sutrinti ir smulkiai supjaustyti.

Atskirame dubenyje sumaišykite agurkus su česnaku ir krapais, įberkite druskos ir cukraus. Agurkų mišinį pagardinkite actu ir augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Palikite agurkus pasimarinuoti šaldytuve 15 minučių.

Agurkus galite marinuoti ilgiau – valandą ir daugiau. Tada skonis bus intensyvesnis, šį patiekalą galima derinti su salotomis ir kitais patiekalais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas