Tikriausiai tik vegetarai nemėgsta pyragų su mėsa. Likę pasaulio gyventojai tiesiog mėgsta valgyti bet kokius kepinius su mėsos įdaru. Yra daug priežasčių mylėti tokio tipo pyragus.
Visų pirma, jie yra nepaprastai skanūs, kai gaminami namuose.
Antra, mėsos pyragai yra labai sotūs, galite pasipildyti vienu ar dviem gabalėliais.
Kad nereikėtų ilgai stovėti prie viryklės ruošiant kitą patiekalą vakarienei, rekomenduojame kepti mėsos pyragus. Šio tipo kepinių receptas yra paprastas, bet kuri šeimininkė gali tai padaryti.
Ingredientai:
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
- svogūnai – 3 vnt.;
- druska – ½ šaukštelio;
- malta mėsa – 300 g;
- miltai – 200 g;
- soda – šaukštelis;
- kefyras 2% – 200 ml.
Gaminimo procesas:
Maltą mėsą gerai išminkykite, svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite į mėsą. Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir plakite mikseriu, kol trynys ir baltymai susimaišys. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą, suberkite miltus ir sodą, toliau plakite iki vientisos masės. Turėtumėte gauti skystą vienalytę tešlą.
Kepimo formą patepkite lašeliu augalinio aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu miltų. ½ tešlos supilkite į formos dugną ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Tada išklokite maltos mėsos sluoksnį ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.
Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių, pyragą kepkite 50 minučių.
Prieš patiekdami mėsos pyragą, turite jį atvėsinti keptuvėje.
Paruoštas patiekalas pasirodo skanus, su sultingu įdaru.