Home » Receptai » Minutėlės skanumėlis iš kefyro. Valgau dažnai ir neatsibosta: skanūs ir paprasti pyragėliai

Minutėlės skanumėlis iš kefyro. Valgau dažnai ir neatsibosta: skanūs ir paprasti pyragėliai

by admin

Dabar pasaulio gastronominė kultūra gali pasigirti daugybe įvairių bandelių, duonos rūšių ir pyragų. Miltiniai gaminiai buvo vertinami visais laikais. Tačiau duonos gamyba neįtikėtinus mastus pasiekė tik XXI amžiuje.

REKLAMA

Be duonos gaminių gamybos monopolininkų, yra vietinės parduotuvės ir vietinės prekybos vietos. Duoną kepa vietoje ir parduoda už kiek didesnę kainą.

Tačiau net kepyklėlės dažnai negali lygintis su naminių bandelių ir pyragų gaminimu. Todėl bandeles ir kitus miltinius gaminius rekomenduojame dažniau išsikepti patiems.

Parodysime, kaip pasigaminti skanius paprastus pyragus.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Kefyras – 250 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Cukrus – šaukštelis;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 250 g;
  • Dešra – 100 g.

Gaminimo procesas:

Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir granuliuoto cukraus, išmaišykite. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į kefyrą.

REKLAMA

Miltus ir sodą dalimis išsijokite į kefyrą ir užminkykite vienalytę tešlą. Tešlą minkykite rankomis ir kočėlu suformuokite storą apvalų pyragą (cm storio).

Paplotį kaip picą padalinkite į 6-8 dalis.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Rezultatas – gardūs purūs pyragaičiai iš minimalių ingredientų.

Taip pat tešlai galite susmulkinti keletą prieskoninių žolelių – žalių svogūnų ir krapų.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas