Blynai yra tiesioginiai blynų pirmtakai. Egzistuoja teorija, kad pirmieji blynai gali būti laikomi blynais savo esme ir išvaizda. Faktas yra tas, kad senovėje žmonės negalėjo iškepti idealiai lygaus plono blyno. Todėl dauguma šeimininkių gamino storus, purius mažo dydžio blynus.
Tik po tam tikro laiko žmonės visame pasaulyje pradėjo mokytis kitų šio produkto paruošimo būdų. Įvairiose šalyse plonų blynų ruošimo būdas buvo priimtas ne iš karto. Todėl galime atrasti labai netipiškų šio patiekalo ruošimo algoritmų.
Blynai dabar turėtų būti pripažinti dietai būtinu kepiniu. Jie padės greitai atsikratyti alkio, neužtrunka ilgai ir yra lengvai paruošiami.
Ingredientai:
- kefyras – 300 ml;
- miltai – 250 g;
- kiaušinis – vnt.;
- žalieji svogūnai – pundelis;
- cukrus – šaukštelis;
- dešra – 100 g;
- soda – 0,8 šaukštelio;
- druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską, granuliuotą cukrų ir soda. Visi komponentai turi būti kruopščiai sumaišyti, kad susidarytų tiršta tešla.
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Dešrą ir žaliuosius svogūnus sudėkite į indą su tešla ir sumaišykite ingredientus.
Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį arba plastikinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, nupjaukite pakuotės su tešla galiuką ir ant paviršiaus išspauskite blynų porcijas.
Apkepkite visus blynus iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
Šis blynų ruošimo būdas neįprastas tuo, kad į kompoziciją dedama sočių maisto produktų.
Dešra ir svogūnai suteikia kepiniams pikantiškesnį skonį.