Orkaitėje kepti pyragaičiai su sveiku špinatų ir svogūnų įdaru visada išeina gerai, būna minkšti, purūs, žadinantys apetitą. Daugelis žmonių nemėgsta špinatų, todėl įdarą rinkitės pagal savo skonį, tešlą galima derinti su įvairiais variantais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 200 ml;
- vanduo, 100 ml;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- miltai, 550 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- špinatai, 500 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- jautienos riebalai, 100 g;
- druskos, pipirų, prieskonių, aromatinių žolelių ir žolelių.
Gaminimo procesas
Šiltą kefyrą sumaišykite su šiltu vandeniu, kiaušiniu, druska ir augaliniu aliejumi. Išplakite skystį iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Uždenkite ir palikite 10-15 minučių.
Įdarui susmulkinkite špinatus, o svogūną supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos, suberkite žoleles, druską ir prieskonius, nedidelius riebalų arba taukų kubelius, pagal skonį įberkite krūtinėlės.
Tešlą padalinkite į 18 dalių ir iškočiokite į rutuliukus.
Kiekvieną bandelę susukite į ploną blynelį, paskleiskite įdarą ir susukite į voką.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi, išdėliokite pyragėlius ir aptepkite juos plaktu tryniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių, bet pasižiūrėkite į savo orkaitės ypatybes.
Dėl šios paprastos kefyro tešlos ir žolelių įdaro gaunami labai minkšti, minkšti pyragėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki.