Home » Receptai » Naminiai čeburekai Paprasta tešla, bet išeina su puslelėmis, traški ir plona: sulaiko visą skystį savyje

Naminiai čeburekai Paprasta tešla, bet išeina su puslelėmis, traški ir plona: sulaiko visą skystį savyje

by admin

Čeburekai dažnai yra pagrindinis patiekalas ant stalo. Yra daugybė įvairiausių čeburekų receptų. Siūlome tą, kurį labiausiai mėgsta patyrusios namų šeimininkės.

REKLAMA

Mums reikės šių ingredientų

Tešla:

  • miltai – 500 g
  • verdantis vanduo – 200 ml
  • vanduo – 250 ml
  • druska – 5 g
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai

Užpildymas:

REKLAMA
  • malta mėsa – 400 g
  • svogūnas – 170 g
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • petražolės – 1 ryšelis
  • vanduo – 100 ml
  • malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
  • augalinis aliejus kepimui

Gaminimo procesas:

Miltus persijokite į dubenį. Įpilkite druskos, cukraus, rafinuoto aliejaus ir vandens. Dabar į miltus supilkite verdantį vandenį ir šaukštu minkykite tešlą. Kai mišinys šiek tiek atvės, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti gana tiršta.

Tešlą įdėkite į maišelį pusvalandžiui.

REKLAMA

Į faršą suberkite svogūną, anksčiau susmulkintą trintuvu. Suberkite smulkiai pjaustytas petražoles (galima pakeisti kalendra). Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį.

Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Supilkite 100 ml labai šalto vandens. Maltą mėsą dar kartą gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol tešla ilsisi.

Paimkite tešlą ir padalinkite į gabalėlius (maždaug teniso kamuoliuko dydžio). Kiekvieną tešlos gabalėlį išlyginkite, kraštą apverskite ir prispauskite. Ir taip kelis kartus. Tešlos papločius sudėkite į maišelį ir palikite 10-15 min.

REKLAMA

Ant stalo dedame 1 gabalėlį tešlos, lengvai apvoliojame miltuose ir plonai iškočiojame paplotį. Į papločio centrą dėkite apie šaukštą faršo ir šaukštu paskleiskite ant tešlos.

Čebureką perlenkite per pusę ir pirštais atsargiai užspauskite kraštelį. Viename krašte paliekame skylutę ir pro ją iš čebureko pašaliname oro perteklių.

Padėkite lėkštę ant čebureko (aukštyn kojomis) ir banguotu voleliu nupjaukite kraštą išilgai lėkštės linijos.

REKLAMA

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite pyragus į verdantį aliejų. Kepkite, kol pasirodys traški plutelė, apverskite į kitą pusę.

Gatavus čeburekus sudėkite į lėkštę.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas