Home » Receptai » Napoleono tortas: niekada nevalgiau skanesnio. Traškus, su neprilygstamu sviestiniu kremu

Napoleono tortas: niekada nevalgiau skanesnio. Traškus, su neprilygstamu sviestiniu kremu

by admin

Tortas „Napoleonas“ jau daugelį metų yra populiariausias konditerijos padalinių pardavėjas. Šis pyragas tapo legendiniu, nes siejamas su garsaus prancūzų politiko vardu. Tačiau, be pavadinimo panašumo, Napoleono pyragas neturi nieko bendro su šiuo prancūzu.

REKLAMA

Su vardo pasirinkimu siejama daugybė legendų. Tačiau visus šiuos mitus griauna tikra istorija apie konditerį Napoleoną, sukūrusį kremą šiam desertui.

Pakalbėkime apie tai, kaip galite paruošti vandens pagrindu pagamintą Napoleoną.

Ingredientai:

REKLAMA
  • Miltai – 400 g;
  • Sviestas 82,5% – 200 g;
  • Šaltas vanduo – 140 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Actas (6-9%) – valg.

Kremo ingredientai:

  • Sviestas (82,5%) – 250 g;
  • Kondensuotas pienas – 500 ml.

Gaminimo procesas:

Miltus reikia persijoti, įpilti šalto sviesto, suformuoti kreminį miltų trupinį. Norėdami atsikratyti didelių gabalėlių, trupinius galite susmulkinti peiliu.

REKLAMA

Į šaltą vandenį supilkite actą, įberkite druskos ir išmaišykite. Supilkite skystį į miltų trupinius ir greitai užminkykite elastingą, tankią tešlą.

Tešlą suvyniokite į celofaną ir valandai padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite į dešrą ir padalinkite į 8 lygias dalis. Kiekviena dalis turi būti iškočiojama į apvalų 30 cm skersmens sluoksnį.

Kol dirbame su vienu sluoksniu, likusius tešlos gumuliukus reikia padėti į šaldytuvą. Tešlą praduriame šakute skirtingose ​​vietose, kiekvieną pyragą kepame atskirai 210 laipsnių temperatūroje 7 minutes.

REKLAMA

Iškepus pyragėlius reikia pradėti ruošti kremą. Dubenyje mikseriu išplakame sviestą iki purumo. Į sviestą pamažu supilkite kondensuotą pieną, pagal skonį įberkite vanilinio cukraus.

Sumaišius visus kremo komponentus, juo reikia patepti kiekvieną pyragą.

Tortą patartina surinkti į konditerinį žiedą. Reikia perlaužti vieną iš pyragų ir padaryti trupinius apibarstymui.

REKLAMA

Torto šonus patepkite likusiu kremu ir pabarstykite trupiniais. Leiskite pyragui pastovėti kambario temperatūroje mažiausiai 3 valandas, geriausia 12 valandų.

Pasigaminkite cukraus Napoleono pyragą namuose. Tai puikus parduotuvės saldaus pyrago pakaitalas.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas