Home » Receptai » Paplotėliai skanesni už čeburekus. Mėsos paplotėlis – savo skoniu nenusileidžia čeburekams ir beliašiams

Paplotėliai skanesni už čeburekus. Mėsos paplotėlis – savo skoniu nenusileidžia čeburekams ir beliašiams

by admin

Jei norite išbandyti ką nors naujo, rekomenduojame pasigaminti Gosh Nan. Tai mėsos paplotėlis, populiarus tarp tiurkų genčių tautų. Jis pasirodo sultingas ir labai patenkintas, savo skoniu nenusileidžia čeburekams ir baltiesiems. Maisto gaminimas yra paprastas, net pradedantysis gali su tuo susidoroti.

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai – 500 g;
  • druska – 3 šaukšteliai;
  • vanduo – 180 ml;
  • vištienos kiaušinis – 1 vnt .;
  • ėriena – 600 g;
  • svogūnai – 400 g;
  • saulėgrąžų aliejus – 70 ml.

Gaminimo procesas:

Pirmiausia reikia atvėsinti vandenį, įberti 1 arbatinį šaukštelį druskos ir gerai išmaišyti.

REKLAMA

Miltų kauburėlyje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, užpilkite pasūdytu vandeniu ir sumaišykite ingredientus. Suformuokite tešlą, suteikite jai apvalią formą ir suvyniokite į maišelį. Pamirškite apie tešlą 20 minučių.

Svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į dubenį su malta mėsa, pasūdome ingredientus ir išmaišome mentele ar šaukštu.

Tešlą iškočiokite į dešros formą ir padalinkite į 9 lygias dalis. Dalinamės kiekviena dalimi, viena dalis didesnė už kitą.

REKLAMA

Iš didelio gabalo iškočiokite apvalų 20 cm skersmens pyragą, o mažesnį gabalėlį lygiai taip pat iškočiokite iki 15 cm skersmens.

Įdarą dėkite ant didesnio skersmens papločio ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Palikite nedidelę 2 cm paraštę nuo krašto.

Uždenkite įdarą mažesniu sluoksniu, o faršą užsandarinkite košele.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite tortilijas į keptuvę siūle žemyn ir pradėkite kepti ant stiprios ugnies 3 minutes.

Kai paplotėlis apskrus, sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite gosh nan dangčiu ir kepkite 7 minutes.

dėl to gauname skanų paplotį, kuris konkuruos su bet kokiais pyragais. Svarbiausia, kad po kepimo uždengti kepinius dangčiu, kad jie geriau įsigertų ir išleistų sultis.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas