Suluguni yra gruziniškas sūris, kurio tekstūra yra gana tanki ir sūrus. Tačiau, jei žinote, kaip jį naudoti tinkamuose receptuose, galite tikrai nustebti.
Jei pjaustydami matote sūrio sluoksnius, tai tikrai. Suluguni geriau pirkti turguje, neturėtumėte imti produktų vakuuminėse pakuotėse.
Parsivežti sūrius iš Gruzijos yra gana brangu, todėl galima įsigyti mūsų šalyje pagamintų sūrių. Pageidautina, kad amatininkai būtų gruzinai. Pabandykime iš šio ingrediento iškepti skanų mėsos pyragą.
Ingredientai:
- 4 bulvių;
- 300 gramų suluguni sūrio;
- 400 gramų maltos jautienos;
- 1 svogūnas;
- 1 raudonos paprikos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
- Augalinis aliejus;
- Druska;
- pipirai, paprika;
- Žalieji svogūnai.
Paruošimas:
300 gr. sutarkuokite suluguni sūrį ant rupios trintuvės. Pusę dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus vienu sluoksniu.
Pabarstykite druska ir sutepkite augaliniu aliejumi. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
400 gramų sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. malta mėsa. Pakepinkite ir pabarstykite smulkiai pjaustytu svogūnu. Taip pat dedame susmulkintus raudonuosius pipirus ir dvi skilteles česnako, perleistos per spaudą.
Į ingredientus įpilkite vieną šaukštą pomidorų pastos. Skoniui – reikiamu kiekiu druskos, pipirų ir paprikos.
Grįžtame į kepimo skardą su bulvėmis. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį ir išdėliokite paruoštą faršą.
Tolygiai paskirstykite mentele. Tada dar kartą pabarstykite sūriu.
Susukite, pabarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę, kad baigtumėte kepti. 10 minučių pakanka.
Rulonas paruoštas, galite papuošti žaliais svogūnais.
Kurkite kulinarinius stebuklus su mumis!