Daugybė žmonių visame pasaulyje mėgsta picą. Tai gana įdomus itališkas gatvės maistas, kurio tikrai turėtumėte paragauti gimtinėje. Picos kelias į pripažinimą buvo spygliuotas. Iš pradžių tik neturtingi gyventojų sluoksniai leido paplotėlius su likučiais. Turtingiems žmonėms toks patiekalas buvo laikomas pažeminimu, todėl ant stalų jo nebuvo.
Tačiau XVIII amžiuje šis stereotipas apie picą buvo apverstas aukštyn kojomis. Faktas yra tas, kad aukštuomenė pavargo nuo įprastų patiekalų. Norėjau kažko ypatingo. Tada virėjai atkreipė dėmesį į vargšų maistą ir jį tobulino.
Nuo tada pica tapo Italijos skiriamuoju ženklu. Patiekalas sulaukė ypatingos meilės toli už Tėvynės sienų.
Gaminsime kažką panašaus į picą, bet paskubomis.
Ingredientai:
- vištienos kiaušinis – vnt.;
- raudonasis svogūnas – vnt.;
- grietinė – 2 šaukštai;
- alyvuogės – 7 vnt.;
- majonezas – 2 šaukštai;
- žalia rūkyta dešra – 50 g;
- miltai – 4 šaukštai;
- sūris – 100 g;
- kepimo milteliai – šaukštelis;
- kečupas – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite majonezo ir grietinės, sumaišykite ingredientus. Į mišinį persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir suformuokite kažką panašaus į tešlą.
Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį saulėgrąžų aliejaus. Perkelkite tešlą į keptuvę ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Ant tešlos supilkite kečupą ir mentele ar šaukštu tolygiai paskirstykite ant viršaus. Sūrį sumalkite ant vidutinių trintuvės dantų, kečupo sluoksnį pabarstykite puse sūrio drožlių.
Alyvuoges ir dešrą supjaustykite nedideliais griežinėliais. Šiuos produktus padėkite ant sūrio dangtelio paviršiaus.
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant alyvuogių ir dešros sluoksnio. Uždenkite šią pakopą likusiu tarkuotu sūriu.
Įjunkite vidutinę ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Pica turi būti kepama ne ilgiau kaip 7-8 minutes. Tada nuimkite dangtį ir toliau kepkite picą dar 2–3 minutes.
Taip lengvai pagaminsite naminę picą per 15 minučių. Tešla gaunasi minkšta ir minkšta, rekomenduojame į įdarą įdėti peletrūno.