Vienas greičiausių šiandien žinomų patiekalų yra sumuštinis. Paprastai jie sukuriami beveik akimirksniu. Iš nedidelio produktų sąrašo gaunamas ne itin maistingas, bet skanus patiekalas.
Sumuštinių kultūra jau seniai peržengė bandelės su sviestu sąvoką. Dabar sumuštinis – tai duonos gabalėlis su įvairiais įdarais – sūriu, dešra, daržovėmis ir kt. Šią sumuštinių versiją XX amžiuje išrado darbininkai.
Faktas yra tas, kad paprastiems žmonėms bandelė su sviestu nebuvo tokia soti. Turtingi žmonės valgė šiuos pusryčius.
Parodysime, kaip pasigaminti sardinių ir sūrio sumuštinius.
Ingredientai:
- sardinės aliejuje – 200 g;
- virti kiaušiniai – 5 vnt.;
- Kietasis sūris – 150 g;
- Majonezas – 3-4 šaukštai;
- Bagetas – vnt.;
- Česnakai – 4 skiltelės;
- Žalieji svogūnai – pundelis;
- Petražolės – pundelis;
- Pomidoras – vnt.
Gaminimo procesas:
Sardines reikia atskirti nuo skysčio pertekliaus ir sutrinti į košę. Į dubenį su sardinėmis sutarkuokite virtus kiaušinius ir sūrį ir sumaišykite su majonezu.
Į tirštą masę pamažu supilkite 40-50 ml skysčio ir toliau maišykite. Smulkiai supjaustykite kekę žaliųjų svogūnų ir suberkite į mišinį.
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais, o batoną – plonais griežinėliais. Pomidorą padalinkite į dvi dalis ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pirmiausia pakepinkite česnako skilteles, o po to batono gabalėlius. Sardinių įdarą paskleiskite ant skrudintos batono, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius ir petražolių šakeles.
Pasirodo, paprastas, bet skanus patiekalas iš paprastų ingredientų. Tuo pačiu metu jis gali būti dedamas ant šventinio stalo kaip užkandis.