Blyneliai ar tinginiai pyragėliai su krabų lazdelėmis – gana neįprasti ir skanūs pusryčiai ar užkandis. Tiesiog išbandyk tai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
- krabų lazdelės, 400 g;
- pienas, 150 ml;
- miltai, 150 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska pipirai. Prieskoniai;
- majonezo, 1 valgomasis šaukštas;
- pusė citrinos.
Gaminimo procesas
Įdėkite krabų lazdeles pagal skonį, pabarstykite pipirų ir įvairių aromatinių žolelių bei prieskonių mišiniu pagal savo skonį. Pavyzdžiui, paprika puikiai tinka.
Apšlakstykite citrinos sultimis, išmaišykite ir palikite lazdeles marinuotis 10 minučių.
Pieną sumaišykite su kiaušiniais, įberkite druskos, pipirų, suberkite miltus ir plakite plaktuvu, kol tešla taps vienalytė ir be gumuliukų. Masė turi būti tiršta, tad jei gavosi skysta konsistencija, beriame daugiau miltų.
Taip pat į tešlą galite dėti aromatinių žolelių ar smulkiai pjaustytų šviežių krapų, augalinių prieskonių su mažais džiovintų daržovių gabalėliais, žuvies prieskonių ir pan.
Įmerkite lazdeles į tešlą, sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pusryčius ar užkandžius patiekite karštus. Nors šaltyje. Lazdelės pasirodo ne ką prasčiau.
Patiekite su majonezu arba sumaišykite su žolelėmis ir tarkuotu šviežiu agurku.