Ryžiai yra vienas iš labiausiai parduodamų grūdinių produktų mūsų planetoje. Šią statistiką tikriausiai pateisina tai, kad azijiečiai ryžius vartoja dideliais kiekiais. Kaip žinome, kinai sudaro didelę planetos gyventojų dalį. Todėl jų domėjimasis ryžiais lemia šios javų kultūros pardavimus.
Dėl to, kad ryžiai yra gana reiklūs javai, jie auginami ne visur. Iš esmės šios kultūros tiekėja yra Azija. Mūsų klimato sąlygomis ryžių auginti be tinkamų pastangų ir išteklių neįmanoma. Augalas labai nestabilus šalčiui ir sausrai. Tai yra, ryžius galima auginti tik drėgnose vietose, geriausia vandenyje.
Šie dribsniai yra puikus garnyras. Taip pat yra pagrindinių patiekalų su ryžiais pavyzdžių, kurie naudingi daugeliui mėsos ir bulvių patiekalų.
Ingredientai:
- vištienos filė – 300 g;
- sūris – 100 g;
- ryžiai – 150 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- grietinė – 250 g;
- vanduo – 120 ml.
Gaminimo procesas:
Ryžius išvirkite iki lipnių. Šiuo metu vištienos filė gali būti supjaustyta mažais gabalėliais. Sumaišykite virtus ryžius ir mėsą, supilkite mišinį į kepimo indą.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su vandeniu, įberkite druskos ir išmaišykite. Skystą padažą supilkite į formoje paskirstytą ryžių ir mėsos mišinį.
Skardą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Kol patiekalas ruošiamas, vidutinėmis trintuvės peiliukais sutarkuokite sūrį. Iškepus ryžius su mėsa, ant indo paviršiaus suformuokite sūrio kepurėlę.
Įdėkite indą atgal į orkaitę 10 minučių, kad sūris išsilydytų.
Į grietinės padažą pagal skonį galite dėti mėgstamų prieskonių. Prie ryžių ir vištienos dera paprika ir malti juodieji pipirai.