Tai labai skanus ir skanus patiekalas, kurį greitai pasigaminsite savo virtuvėje. Papločio ypatumas yra tas, kad iš jo gaunama sluoksniuota tešla su skaniu mėsos įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 250 ml;
- miltai, 500 g;
- druskos, cukraus, kepimo miltelių po 1 arbatinį šaukštelį;
- kiaušinis, 1 vnt;
- augalinis aliejus, 30 ml;
- malta mėsa, 300 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- bulvės, 1 vnt.;
- druska, pipirai, kalendra, prieskoniai, žolelės;
- sviesto.
Gaminimo procesas
Sumaišykite baltymus su druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir vandeniu. Mišinį plakite šluotele.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir minkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Uždenkite mišinį ir palikite 20 minučių.
Į maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Patarimas: jei labiau mėgstate tarkuotus svogūnus arba smulkintuvu susmulkintus svogūnus, darykite taip.
Tešlą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, tarkuotomis bulvėmis, svogūnais ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis.
Masę reikia labai gerai išminkyti, palaipsniui įpilant šiek tiek vandens, kad būtų vientisa.
Padalinkite tešlą į dalis ir kiekvieną iškočiokite į bandelę.
Iškočiokite į plokščią paplotėlį, patepkite tirpintu sviestu ir aptepkite plonu faršo sluoksniu.
Sulenkite paplotį, kiekvieną kartą tešlos paviršių patepdami sviestu ir suspauskite kraštus.
Papildomai kočėlu iškočiokite paplotėlius.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite paplotėlius, aptepkite plaktu tryniu.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Čeburekai bus labai švelnūs, visai neriebūs, nes gaunami keptuvėje augaliniame aliejuje. Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą.