Šis aromatingas ir skanus, ryškaus kreminio skonio maltos vištienos ir bulvių troškinys gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 900 g;
- maltos vištienos, 750 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- druskos, pipirų, prieskonių, sauso česnako, 1 arb.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- grietinė, 200 g;
- vanduo, 100 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Bulves nulupkite ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Imame vištienos arba kalakutienos faršą, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.
Norėdami užpildyti, paimkite grietinę ar grietinėlę su bet kokio riebumo kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais prieskoniais pagal savo skonį.
Patarimas : Padažas turi būti visiškai vienalytis, todėl naudokite mikserį arba plaktuvą.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Ant dugno lygiu sluoksniu padėkite dalį maltos mėsos.
Pusę svogūno išdėliokite persidengiančiais apskritimais.
Taip pat uždengiame bulves, įberiame druskos, pipirų.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Skardą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių.
Kepkite 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekdami patiekalą galite apibarstyti kapotomis šviežiomis žolelėmis ir rūkyta paprika.