Varškės bandelės visada laikomos geriausiu pusryčių ar užkandžių pasirinkimu. Varškės sūris dėl savo savybių ir konsistencijos gali padaryti beveik bet kokią tešlą minkštą ir šiek tiek drėgną. Kepiniai yra maistingi ir aromatingi.
Tačiau parduotuvėje rasti skanių bandelių beveik neįmanoma. Duonos fabrikai kepinius gamina naudodami cheminius priedus. Taip bandelės ilgai išlaiko savo savybes. Tačiau tuo pat metu kepiniai praranda tam tikras skonio savybes.
Pasigaminkime savo varškės bandeles pagal paprastą receptą.
Ingredientai:
- varškės sūris – 250 g;
- cukrus – 60 g;
- miltai – 250 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- druska – žiupsnelis.
Gaminimo procesas:
Dubenyje išplakite kiaušinius su druska, klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę sudėkite varškę ir sumaišykite ingredientus.
Į varškės masę supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite. Į varškės masę dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite vienalytę tešlą.
Tešlą minkykite rankomis keletą minučių, tada suformuokite dešrą. Tešlos dešrą padalinkite į 12 lygių dalių ir suformuokite rutuliukus.
Tešlos rutuliukus dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Būsimas bandeles aptepkite plaktu tryniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
Taip iš minimalaus kiekio ingredientų pasigaminsite varškės bandeles. Tokį kepimą galima daryti kiekvieną dieną, tešlos minkymas neužima daug laiko.