Vištienos krūtinėlė buvo laikoma patiekalu norint numesti svorio. Dabar daugelis mitybos specialistų ir sporto trenerių savo svorio metimo ir svorio didinimo kursus remiasi vištienos krūtinėlės receptais. Daugelis gaminimo būdų glumina žmones, nes neatrodo itin skaniai.
Tačiau vištienos krūtinėlė gali būti iškepta sultinga ir kvapni. Tai puikus kiaulienos ar jautienos pakaitalas.
Faktas yra tas, kad vištienos krūtinėlėje yra daug gyvulinių baltymų. Būtina palaikyti normalią organizmo veiklą.
Jei norite išmokti skaniai virti vištienos krūtinėlę, turėtumėte susipažinti su šiuo receptu.
Ingredientai:
- grietinė – 100 g;
- kiaušinis – vnt.;
- garstyčios – šaukštelis;
- česnakai – 3 skiltelės;
- druska – ½ šaukštelio;
- malti juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
- paprika – šaukštelis;
- kalendra – šaukštelis;
- vištienos krūtinėlė – 800 g;
- sojos padažas – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- miltai – 4 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Česnako skilteles reikia susmulkinti smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Į grietinę suberkite susmulkintą česnaką, kiaušinį, garstyčias, druską, maltus juoduosius pipirus, papriką ir kalendrą. Sudedamosios dalys turi būti kruopščiai sumaišytos.
Vištienos krūtinėlę reikia perpjauti išilgai, kiekvieno gabalėlio storis ne didesnis kaip cm. Toliau gabalėlius supjaustome skersai, dedame į gilų dubenį ir užpilame grietinės padažu.
Į vištienos ir grietinės mišinį supilkite sojų padažą, išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele. Mėsą porą valandų reikia pamarinuoti šaldytuve.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, vištieną sumaišykite su miltais.
Sudėkite gabalėlius į karštą aliejų. Apkepkite krūtinėlę ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Kepant antrąją pusę, keptuvę galite uždengti dangčiu.
Tai geras įprastų kotletų pakaitalas, taip pat virta krūtinėlė. Kepta vištienos mėsa derinama su daržovėmis, ryžiais, bulvėmis ir kitais garnyrais.