Marinuoti agurkai su ciberžole ir aromatingais prieskoniais. Tai bus tiesiog nuostabus, pikantiškas užkandis ant bet kurio šventinio stalo ir tik pietums bei vakarienei.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- garstyčių sėklų, 2 v.š.;
- ciberžolė, 1 šaukštelis;
- svogūnas, 2 vnt;
- kvapieji pipirai, 2 v.š.;
- pipirų žirneliai, 0,5 šaukštelio;
- lauro lapas, 4 vnt;
- cukraus, 1,5 stiklinės;
- druskos, 3 šaukštai;
- obuolių, ryžių arba stalo actas, 200 ml;
- vandens, 300 ml.
Gaminimo procesas
Agurkus supjaustome storais griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais.
Daržoves pasūdykite, pirmiausia pabarstykite druska, išmaišykite ir dar pasūdykite ant viršaus. Taip agurkai bus gerai pasūdyti.
Daržoves palikite 3 valandas prispausti, kad agurkai sutirštėtų ir taptų traškūs.
Išpilkite susidariusias sultis, nuplaukite vandeniu ir leiskite nuvarvėti.
Įpilkite cukraus, acto, šiek tiek vandens – jei nemėgstate stipraus acto skonio, lauro lapą, įvairių rūšių pipirus ir ciberžolę, 5 gvazdikėlius.
Agurkus pašildykite 2-3 minutes ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir atvėsinkite. Po 5 dienų galima bandyti, bet geriau palikti iki žiemos.
Dėl skonio galite įdėti bet kokių žalumynų, aitriųjų paprikų ir keptų saldžiųjų paprikų, tada gausite daržovių asortimentą.
Šį preparatą laikome rūsyje arba sandėliuke.