Salotos jau seniai buvo pavojingas maistas. Viduramžiais žmonės ne itin norėjo eksperimentuoti gamindami daržovių patiekalus. Kadangi viešpatavo antisanitarinės sąlygos, termiškai neapdorotos daržovės galėjo pakenkti visos gyvenvietės sveikatai.
Vėliau žmonės pradėjo laisviau ruošti salotas. Maždaug XIX–XX amžiuje žmonės pradėjo eksperimentuoti su šiuo patiekalu. Anksčiau mėsa, sūriai ir žuvis buvo tik daržovių salotos.
Norime jums parodyti vienos iš mūsų skanių vištienos krūtinėlių salotų receptą.
Ingredientai:
- virta vištienos krūtinėlė – 200 g;
- majonezas – 3 šaukštai;
- agurkas – 240 g;
- druska – 3 žiupsneliai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 15 ml;
- svogūnas – 100 g.
Gaminimo procesas:
Šviežius agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Į 3 dubenėlius įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite kiekvieną kiaušinį atskirai.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su 5 ml augalinio aliejaus. Kepkite po 3 kiaušinių blynus po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Blynus krauname vieną ant kito ir susukame į ritinį. Supjaustykite ritinį plonomis juostelėmis horizontaliai.
Į salotų dubenį sudėkite agurkus ir kiaušinių juosteles. Išvirusią vištienos krūtinėlę padalinkite į pluoštus ir taip pat sudėkite į salotų dubenį.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje keptuvėje. Virkite svogūną 1-2 minutes ant vidutinės ugnies.
Į bendrą masę suberkite svogūną, pagardinkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.
Rezultatas – skanios ir neįprastos salotos. Be pateiktų produktų, į Ministrų salotas galite dėti žalumynų.