Home » Receptai » Aš jas gaminu visoms šventėms. Salotos, kurias galima valgyti akimirksniu

Aš jas gaminu visoms šventėms. Salotos, kurias galima valgyti akimirksniu

by admin

Kalmarai, tai jūros gėrybių rūšis, kurią neretai galima rasti prekybos vietose. Tačiau ne visi yra pasirengę reguliariai pirkti kalmarus ir juos įtraukti į savo kasdienį meniu.

Daugelis mano, kad derinti kalmarus su kitais įprastais patiekalais yra sunku. Tačiau praktika rodo, kad galima ruošti skirtingus patiekalus, naudojant kalmarus.

Kalmaruose gausu įvairių vitaminų – nuo vitamino C ir B grupės iki PP ir E. Tie vitaminai gausu ir kalmarų filėje bei čiuptuvuose. Šie jūros gėrybės greitai paruošiami ir puikiai dera su daugybe daržovių.

Pristatysime, kaip paruošti kalmarų salotas.

Kalmarų salotų ingredientai:

  • Kalmarai; Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Šviežūs agurkai – 1 vnt.;
  • Konservuoti kukurūzai – 180 g;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Garstyčios – 2 šaukšteliai;
  • Druska – šiek tiek;
  • Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio.

Kalmarų salotų gamyba:

Kalmarus 3 minutes pakepinkite verdančiu vandeniu, kad odelė lengviau nuslystų. Po to nuplaukite juos šaltu vandeniu.

Išvalytus kalmarus supjaustykite ir dar kartą pakepinkite verdančiu vandeniu, kad nuluptumėte vidinę plėvelę.

Vėl pakepinkite kalmarus 3 minutes verdančiame vandenyje ir dar kartą nuplaukite šaltu vandeniu.

Supjaustykite kalmarus plonomis juostelėmis, o agurką – kubeliais. Kietai virštus kiaušinius išvirkite, nulupkite ir atvėsinkite. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį kartu su kalmarais ir agurkais.

Į salotas įmaišykite konservuotus kukurūzus, pagardinkite majonezu ir garstyčiomis. Salotas pasūdykite, apibarstykite džiovintu česnaku ir gerai išmaišykite.

Taip gaunamos šios švelnios salotos, puikiai tinka šventinei stalui.

Kalmarų salotas galite papuošti žolelėmis.

JUMS TAIP PAT PATIKS