Home » Receptai » Aš nebegaminu pyragėlių. Imu bulves ir gaminu pagal turkų šefo receptą

Aš nebegaminu pyragėlių. Imu bulves ir gaminu pagal turkų šefo receptą

by admin

Bulvės, kaip skani ir sveika daržovė, turėjo gana sunkius santykius su viduramžių Europos žmonėmis. Neišsilavinusiems žmonėms bulvės akimirksniu gali virsti baisiais nuodais. 1600 m. ši daržovė gavo įdomų pavadinimą – „žemės obuoliai“. Tai logiška, nes dalis, suvartota kaip maistas, išaugo po žeme. Deja, ne visi valstiečiai apie tai žinojo. Todėl jie bandė valgyti viršutinę bulvės dalį, ty žiedus.

REKLAMA

Iš biologijos pamokų žinome, kad bulvių žieduose yra stiprios toksinės medžiagos. Dėl šios priežasties europiečiai XVII amžiuje mirė nuo bulvių poveikio. 1650 metais gydytojai daržovę paskelbė nuodinga, o bulvių auginimas ir prekyba Prancūzijoje buvo uždrausta.

Gerai, kad dabar daugiau žinome apie bulves ir jų naudingas savybes. Paruoškime skanią vakarienę iš bulvių ir faršo visai šeimai.

Ingredientai:

REKLAMA
  • malta mėsa – 350 g;
  • putpelių kiaušiniai – 4 vnt .;
  • bulvės – 800 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • svogūnai – vnt.;
  • vištienos kiaušinis – vnt.

Gaminimo procesas:

Virkite bulves, kol suminkštės, pirmiausia nuimkite odeles. Išvirus bulves sutrinkite kartu su kiaušiniu iki tyrės. Nepamirškite tyrės pasūdyti pagal skonį.

Bulvių košę padalinkite į 8 lygias dalis, suformuodami nedidelius gumuliukus. Susmulkinkite vieną svogūną, įmaišykite su druska į faršą, sumaišykite ingredientus.

REKLAMA

Faršą padalinkite į 8 dalis ir suformuokite į bulves panašius kukulius. Pirmiausia išvirkite putpelių kiaušinius, nulupkite juos ir perpjaukite į dvi dalis.

Kiekvieną putpelių kiaušinio pusę įdėkite į suformuoto kotleto vidurį. Mėsos gaminį apkepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės rudos spalvos.

Po to, kai kotletai apkepa iš abiejų pusių, reikia juos pagaląsti bulvių įvyniojime. Būtinai palikite vieną pusę su atidarytu kiaušiniu.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite bulvių ir maltos mėsos kotletus.

Kepkite kotletus 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Rezultatas – išradingas patiekalas, kuriame dera garnyras ir mėsa. Tai nepaprastai skanūs kotletai, kurie bus šeimos mėgstamiausi.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas