Home » Receptai » Beliašai su traškia plutele. Įdaras sultingas ir minkštas, labai skanus

Beliašai su traškia plutele. Įdaras sultingas ir minkštas, labai skanus

by admin

Ploniausia tešla turi traškią plutą, o įdaras yra sultingas ir minkštas, labai skanus.

Norėdami paruošti tešlą, jums reikės šių ingredientų:

  • miltų, apie 450 – 480 g;
  • gyvos mielės, 15 g arba sausos mielės, 5 g;
  • šiltas pienas, 250 ml;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • rafinuotas augalinis aliejus, 60 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • jautienos ar kitos mėsos pagal skonį, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • vandens pagal poreikį (20 – 100 ml);
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Į šiltą pieną įpilkite cukraus ir mielių, sumaišykite, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, užminkykite minkštą tešlą. Svarbiausia nepripilti miltų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Faršą pagardinkite tarkuotu arba smulkintu svogūnu, druska ir prieskoniais.

Tešlą permuškite ir padalinkite į 16 kolobokų, uždenkite, kad neišdžiūtų.

Formuojame apvalius belyashi su įdaru.

Kepkite augaliniame aliejuje ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Viršų galima ne iki galo gnybti, o kepant į susidariusią skylutę supilti augalinį aliejų, taip įdaras bus sultingesnis ir tikrai iškeps.

Belyashi patiekiu su vištienos sultiniu, grietine arba su įvairiais padažais ir salotomis.

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas