Ploniausia tešla turi traškią plutą, o įdaras yra sultingas ir minkštas, labai skanus.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikės šių ingredientų:
- miltų, apie 450 – 480 g;
- gyvos mielės, 15 g arba sausos mielės, 5 g;
- šiltas pienas, 250 ml;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- rafinuotas augalinis aliejus, 60 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- jautienos ar kitos mėsos pagal skonį, 500 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- vandens pagal poreikį (20 – 100 ml);
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Į šiltą pieną įpilkite cukraus ir mielių, sumaišykite, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, užminkykite minkštą tešlą. Svarbiausia nepripilti miltų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Faršą pagardinkite tarkuotu arba smulkintu svogūnu, druska ir prieskoniais.
Tešlą permuškite ir padalinkite į 16 kolobokų, uždenkite, kad neišdžiūtų.
Formuojame apvalius belyashi su įdaru.
Kepkite augaliniame aliejuje ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Viršų galima ne iki galo gnybti, o kepant į susidariusią skylutę supilti augalinį aliejų, taip įdaras bus sultingesnis ir tikrai iškeps.
Belyashi patiekiu su vištienos sultiniu, grietine arba su įvairiais padažais ir salotomis.