Home » Receptai » Beliašai su traškia plutele. Įdaras sultingas ir minkštas, labai skanus

Beliašai su traškia plutele. Įdaras sultingas ir minkštas, labai skanus

by admin

Ploniausia tešla turi traškią plutą, o įdaras yra sultingas ir minkštas, labai skanus.

Norėdami paruošti tešlą, jums reikės šių ingredientų:

  • miltų, apie 450 – 480 g;
  • gyvos mielės, 15 g arba sausos mielės, 5 g;
  • šiltas pienas, 250 ml;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • rafinuotas augalinis aliejus, 60 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • jautienos ar kitos mėsos pagal skonį, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • vandens pagal poreikį (20 – 100 ml);
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Į šiltą pieną įpilkite cukraus ir mielių, sumaišykite, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, užminkykite minkštą tešlą. Svarbiausia nepripilti miltų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Faršą pagardinkite tarkuotu arba smulkintu svogūnu, druska ir prieskoniais.

Tešlą permuškite ir padalinkite į 16 kolobokų, uždenkite, kad neišdžiūtų.

Formuojame apvalius belyashi su įdaru.

Kepkite augaliniame aliejuje ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Viršų galima ne iki galo gnybti, o kepant į susidariusią skylutę supilti augalinį aliejų, taip įdaras bus sultingesnis ir tikrai iškeps.

Belyashi patiekiu su vištienos sultiniu, grietine arba su įvairiais padažais ir salotomis.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas