Kad nereikėtų praleisti kelių valandų virtuvėje, pasigaminkite šį receptą – paruošti užtruksite ne ilgiau nei trisdešimt minučių, visa kita padarys orkaitė. Bulvės ir malta mėsa su sūriu, daržovėmis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 4 vnt;
- malta mėsa, 700 g;
- sūris, 250 g;
- svogūnai ir morkos po 2 vnt.;
- saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- pomidorų tyrės, 250 g;
- augalinis aliejus, prieskoniai, druska, aromatinės žolelės.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele su sviestu.
Tris sūrius, smulkiai supjaustykite svogūną, tris morkas ant rupios trintuvės.
Smulkiai supjaustykite saldžiąją papriką.
Faršą pagardinkite druska, prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis, paprikų mišiniu ir gerai išmaišykite.
Faršą sumaišyti su bulvių koše, įdėti šiek tiek svogūno, kiaušinius, išminkyti ir padėti 1 valandai į šaldytuvą.
Svogūnus ir morkas pakepinkite, suberkite saldžiąją papriką, supilkite pomidorų padažą arba tyrę ir užpilkite 150 ml vandens. Druskos ir pipirų pagal skonį, troškinkite dar 5 minutes.
Iš faršo formuojame kotletus.
Dalį padažo supilkite į kepimo indą, išdėliokite kotletus, supilkite antrąją padažo dalį. Pabarstykite sūriu.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Šiuos kotletus patiekiu su bulvių koše, keptomis bulvėmis, spagečiais, makaronais, virtais ryžiais ir salotomis.