Receptas man patinka ne tik dėl to, kad nereikia sterilizuoti, bet ir dėl paprasto produktų rinkinio, padedančio išsaugoti natūralų agurkų skonį, kurie pasirodo traškūs, aromatingi ir labai skanūs.
Norėdami paruošti 1 litro indelį, jums reikės šių ingredientų:
- agurkai, 12 vnt;
- paprika, ketvirtis;
- krapų skėtis, lauro lapas 1 vnt.;
- česnakai 2 skiltelės;
- actas 9%, 25 ml;
- druskos, 0,5 a.š.;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- kvapieji pipirai ir žirniai;
- verdančio vandens, apie 2,5 stiklinės.
Gaminimo procesas
Nuplaukite agurkus ir, jei jie suglebę, porai valandų užpilkite šaltu ir švariu vandeniu.
Nuplaukite ir sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.
Į kiekvieną stiklainį dedame visus prieskonius, žoleles, agurkus nupjautomis uodegėlėmis, pipirų gabalėlius.
Užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiais 15 minučių.
Vandenį nupilkite, vėl užvirinkite ir supilkite 15 minučių.
Švarų marinatui skirtą vandenį sumaišykite su druska ir cukrumi ir užvirinkite.
Užpildykite agurkus marinatu ir įpilkite acto ir užsukite dangtelius.
Apverskite stiklainius ir palikite atvėsti.
Sandėliuojame rūsyje, sandėliuke ir balkone.
Traškūs, aromatingi agurkai gali būti naudojami kaip užkandis arba priedas prie salotų ar įdarų pyragų.