Tinginio kepimo sąvoką žino daugelis šeimininkių, kurios neturi laiko nuolat stovėti prie viryklės ir laukti, kol kepiniai bus paruošti.
Tokius paprastus ir nesudėtingus produktus galite gydyti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, kai kurios moterys mano, kad tinginiai pyragaičiai yra kelis kartus kenksmingesni nei kepti orkaitėje.
Žinoma, pyragai iš orkaitės bus skanesni ir sveikesni, nes jiems ruošiant sunaudojama mažiau augalinio aliejaus.
Tačiau verta manyti, kad ne visos šeimininkės turi pakankamai laiko minkyti tešlą, paruošti įdarą ir kepti gaminius. Todėl kartais galite palepinti save ir savo šeimą tinginiais pyragėliais, panašiais į blynus ar bulvinius blynus.
Siūlome vieną iš greitų tinginių daržovių pyragų receptų.
Ingredientai:
- kefyras – 400 ml;
- druska – šaukštelis;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- morkos – vnt.;
- soda – šaukštelis;
- svogūnai – vnt.;
- miltai – 400 g;
- kopūstai – 500 g.
Gaminimo procesas:
Baltuosius kopūstus smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite. Svogūną pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.
Į svogūną suberkite morkas ir išmaišykite. Suberkite kopūstą, pusę šaukštelio druskos, vėl viską išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, išplakite iki vientisos masės. Sodą gesiname kefyre, supilame į kiaušinių mišinį. Sumaišę kefyrą su kiaušiniais, į mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą.
Į tešlą sudėkite daržovių įdarą ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu perkelkite tešlą į karštus riebalus. Kepkite pyragus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Į šį receptą, būtent į įdarą, galite pridėti žalių svogūnų, petražolių, česnako ir daugelio kitų daržovių.
Gausite skanius greitus pyragus, kurie puikiai tiks pusryčiams ar užkandžiams.