Visi mano šeimoje mėgsta šį patiekalą – išeina lygiai tokie patys pyragaičiai su svogūnais ir kiaušiniais, o gaminimui skiriate daug mažiau laiko.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras ir grietinė po 125 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- virti kiaušiniai, 2 vnt;
- Svogūnų laiškų sauja;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio;
- miltų, apie 1,5 stiklinės.
Gaminimo procesas
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir sumaišykite su kiaušiniais.
Patarimas : taip pat galite pridėti bet kokių žalumynų.
Tešlai sumaišykite kefyrą ir grietinę (kambario temperatūros).
Suberkite druską, pipirus, kiaušinį, kepimo miltelius, miltus, išmaišykite ir palikite 5 minutes.
Į tešlą dedame įdarą ir viską gerai išmaišome.
Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus, įdėkite po šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių ir padėkite ant lėkštės.
Tiekiu pietums, vakarienei ar tiesiog kaip užkandį. Pyragaičiai gaunasi labai skanūs ir purūs. Jei neturite kepimo miltelių, tiks soda.