Mėsos pyragaičiai iš kefyro tešlos paruošiami labai paprastai ir greitai, o rezultatas yra patrauklus, aromatingas ir labai sotus. Tai greitų ir skanių pusryčių, užkandžių ar vakarienės receptas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 300 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druskos ir cukraus, kepimo miltelių po 1 arbatinį šaukštelį;
- miltų, 500 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- svogūnas, 2 vnt;
- maltos mėsos ir kopūstų po 300 g;
- pomidorų pasta, 1 šaukštelis;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnų kubelius pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite susmulkintą kopūstą ir troškinkite, kol paruduos.
Suberkite maltą mėsą, druską, pipirus, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių ir žolelių, troškinkite, kol suminkštės apie 15 minučių. Leiskite atvėsti.
Atliekant tyrimą maistas turi būti kambario temperatūros.
Į kefyrą įpilkite druskos ir cukraus, kiaušinio, išmaišykite mišinį.
Suberkite miltus su soda arba kepimo milteliais ir minkykite vientisą ir elastingą tešlą. Uždenkite ir palikite 15 minučių.
Padalinkite tešlą į porcijas kolobokus, kiekvieną iškočiokite, išdėliokite įdarą ir formuokite pyragėlius.
Kepkite juos įkaitintame augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite su grietine, tik prie arbatos, pasiimkite su savimi į iškylą ir į mokyklą. Labai purūs, erdvūs ir sotūs pyragėliai su originaliu įdaru.