Home » Receptai » Mano draugės iš Vokietijos receptas. Gaminti galite nors kiekvieną dieną: užkepėlė skanesnė nei pica

Mano draugės iš Vokietijos receptas. Gaminti galite nors kiekvieną dieną: užkepėlė skanesnė nei pica

by admin

Šis bulvių troškinys labiau primena picą, todėl įdarui galite naudoti standartinį įdaro rinkinį, kurį visada naudojate ruošdami tradicinį itališką patiekalą.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • bulvės, 4 vnt;
  • svogūnas ir pomidoras 1 vnt.;
  • vištienos filė, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • riebi grietinėlė, 200 ml;
  • sūris, 100 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai, aromatingos Provanso ar Italijos žolelės, žolelės.

Gaminimo procesas

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

REKLAMA

Dideles ir nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, ne per plonais.

Į svogūną suberkite bulves, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir pakepinkite ant silpnos ugnies.

Filė supjaustykite mažais gabalėliais, pasūdykite ir pabarstykite įvairiais prieskoniais, suberkite į bulves ir svogūnus, dėkite ant bulvių viršaus.

REKLAMA

Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir įvairiais prieskoniais, Provanso žolelėmis ir druska pagal skonį, išplakite iki vientisos masės.

Ant viršaus supilkite padažą į keptuvę be rankenos, uždenkite folija ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 minučių.

Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu sūriu ir išdėliokite pomidorų griežinėlius.

REKLAMA

Kepkite dar 10 – 15 minučių.

Išimkite iš orkaitės, dėkite į lėkštes ir pabarstykite žaliais svogūnais bei žolelėmis.

Tai užkepėlė – gausite picą, tad prie mėsos dėkite grybų, kitų daržovių, alyvuogių ir pan.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas