Papločiai su įdaru viduje yra panašūs į pyragus, tradicinius mūsų kultūrai. Tačiau šis patiekalas atkeliavo iš Vidurinės Azijos ir ypač populiarus tarp uzbekų ir tadžikų.
Paruošti papločius yra daug lengviau nei pyragus. Norėdami tai padaryti, jums nereikėjo turėti didelių orkaičių ar laukti valandos, kol kepiniai bus paruošti. Klajoklių tautos gamindavo plokščius pyragus lauke, specialiuose induose. Todėl gaminys yra apvalios arba ovalios formos.
Arabų šalyse papločiai buvo kepami ant karšto smėlio dykumoje. Tai neužtruko ilgai ir buvo sotus patiekalas. Ruoškime papločius namuose su gardžiu bulvių įdaru.
Ingredientai:
- miltai – 90 g;
- Mocarelos sūris – 200 g;
- druska – ¼ šaukštelio;
- majonezas – 2 šaukštai;
- pienas – 55 ml;
- bulvės – 2 vnt .;
- sviestas – a.š.
Gaminimo procesas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Į miltus įberkite druskos, supilkite sviestą ir pieną, užminkykite tešlą.
Bulves susmulkinkite smulkia tarka arba permeskite per mėsmalę. Į bulvių mišinį įpilkite majonezo ir sumaišykite ingredientus.
Tešlą iškočiokite į apvalų 22 cm storio sluoksnį. Sūrį supjaustykite plonais kubeliais ir pusę padėkite ant papločio paviršiaus. Nereikia siekti tešlos kraštų.
Sūrio sluoksnį aptepkite bulvių mišiniu ir pabarstykite likusia mocarela. Sujungiame tešlos kraštus ir suformuojame maišelį.
Kočėlu nuspauskite storą maišelį. Papločius dėkite į keptuvę su lašeliu augalinio aliejaus.
Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Pasirodo skanus ir sotus paplotėlis su sūriu ir bulvėmis. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams darbe.