Home » Receptai » „Šedevras“ iš paprastų bulvių. Kai jums reikia sočiai ir skaniai pavaišinti savo šeimą, šis receptas jus išgelbės

„Šedevras“ iš paprastų bulvių. Kai jums reikia sočiai ir skaniai pavaišinti savo šeimą, šis receptas jus išgelbės

by admin

Šis troškinys yra tikras išsigelbėjimas virtuvėje. Kai jums reikia greitai pavaišinti savo šeimą sočiu ir skaniu maistu, šis receptas jums padės ir tikrai taps vienu iš jūsų mėgstamiausių.

Ingredientai:

  • Malta mėsa (kiauliena + jautiena) – 300 g
  • Bulvės – 5-6 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 1-2 skiltelės
  • Pienas – 150 ml.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Sūris – 100-120 gr.
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Aliejus – 50 ml.
  • Pomidorai (nebūtina)
  • Bet kokie žalumynai (krapai, petražolės)

Paruošimas:

Pirmiausia nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką, tada suberkite faršą (kiauliena + jautiena). Kepkite viską kartu, kol faršas iškeps, tada pagardinkite druska ir pipirais.

Atskiroje, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite juostelėmis pjaustytas bulves. Bulvės turi tapti minkštos ir šiek tiek rudos. Baigiant kepti pagal skonį įberkite šiek tiek druskos.

Tolygiai paskirstykite bulves visoje keptuvėje. Ant viršaus dėkite maltą mėsą ir pjaustytus pomidorus.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir tarkuoto kietojo sūrio. Gerai išmaišykite.

Gautu įdaru užpilkite būsimą troškinį. Ant viršaus šakute paskleiskite sūrį.

Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies 20 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, pabarstykite kapotomis žolelėmis.

Bulvių troškinys su malta mėsa pasirodo labai skanus ir sultingas. Kiekvienai dienai naudingas patiekalas!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas