Mėsos troškinys ne tik skanus ir sultingas, bet ir gražus. Minkšta gausiai įdaru sluoksniuota tešla – sotus užkandis ar vakarienė, prabangus patiekalas šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 500 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- miltai, 7 stiklinės.
Įdarui reikia :
- maltos jautienos arba pagal skonį, 500 g;
- augalinis aliejus, 0,5 stiklinės;
- svogūnas ir pomidoras 1 vnt.;
- čili pipiras, 5 vnt;
- kmynų, raudonųjų pipirų, druskos.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir į vandenį įberkite druskos, užminkykite elastingą tešlą.
Uždenkite ir palikite 30 minučių.
Svogūnų kubelius pakepinkite augaliniame aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu čili pipiru. Kai viskas taps minkšta, suberkite faršą, išmaišykite, pasūdykite ir pakepinkite.
Sudėkite pomidorų kubelius, išmaišykite ir troškinkite.
Suberkite aromatines žoleles ir prieskonius, išmaišykite, porą minučių palaikykite ant viryklės ir nuimkite.
Padalinkite tešlą į 2 dalis.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, aptepkite lydytu sviestu ir sulankstykite, kaskart patepdami sviestu.
Gautus plokščius pyragus iškočiokite šiek tiek didesnius nei jūsų keptuvės dydis.
Vieną dedame į formą, ant viršaus dedame faršą ir uždengiame antru tešlos sluoksniu, užspaudžiame kraštus ir darome įpjovas apskritimu, kad susidarytų trikampiai.
Nepjaukite iki vidurio.
Sutepkite plaktu tryniu.
Kepkite 40-50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pyragas gaunasi sultingas, aromatingas, minkštas, tešla netrupa, iškepa ir gaunasi sluoksniuota.