Prabangus šventinis patiekalas, kuris iš karto sužavi savo aromatu, apetitą keliančia išvaizda, švelnumu ir sultingumu. Viskas daroma paprastai, gaminių rinkinys yra labiausiai paplitęs. Patiekalo akcentas – rauginti kopūstai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiauliena, 1 kg;
- šoninės, 200 g;
- druska pipirai;
- česnako, 2 skiltelės;
- rauginti kopūstai, 400 g;
- mairūnai ir kiti prieskoniai;
- svogūnas, 1 vnt.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname rankšluosčiais, darome pjūvius, kad būtų griežinėliai – akordeonas.
Druskos ir pipirų, įtrinkite įvairiais prieskoniais, tarkuotu česnaku.
Svogūną supjaustome žiedeliais ir kiekvieną įkišame tarp įpjovų į mėsą. Taip pat dedame šoninės griežinėlius.
Perkelkite mėsą į formą ir įdėkite kopūstą į laisvas vietas.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Jei bijote, kad mėsa neiškeps ir apdegs, pirmiausia uždenkite folija 20 minučių, tada išimkite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Patiekdami supjaustykite porcijomis ir gražiai išdėliokite ant indo, pabarstykite žolelėmis.
Mėsa bus sultinga, aromatinga, iškepusi ir minkšta. Šis kirpimas tikrai patiks jūsų svečiams.