Home » Receptai » Sultinga kiauliena orkaitėje. Mėsa neišdžiūsta: darome ipjovas ir įdedame šoninę bei svogūnus

Sultinga kiauliena orkaitėje. Mėsa neišdžiūsta: darome ipjovas ir įdedame šoninę bei svogūnus

by admin

Prabangus šventinis patiekalas, kuris iš karto sužavi savo aromatu, apetitą keliančia išvaizda, švelnumu ir sultingumu. Viskas daroma paprastai, gaminių rinkinys yra labiausiai paplitęs. Patiekalo akcentas – rauginti kopūstai.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kiauliena, 1 kg;
  • šoninės, 200 g;
  • druska pipirai;
  • česnako, 2 skiltelės;
  • rauginti kopūstai, 400 g;
  • mairūnai ir kiti prieskoniai;
  • svogūnas, 1 vnt.

Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname rankšluosčiais, darome pjūvius, kad būtų griežinėliai – akordeonas.

REKLAMA

Druskos ir pipirų, įtrinkite įvairiais prieskoniais, tarkuotu česnaku.

Svogūną supjaustome žiedeliais ir kiekvieną įkišame tarp įpjovų į mėsą. Taip pat dedame šoninės griežinėlius.

Perkelkite mėsą į formą ir įdėkite kopūstą į laisvas vietas.

REKLAMA

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

Jei bijote, kad mėsa neiškeps ir apdegs, pirmiausia uždenkite folija 20 minučių, tada išimkite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Patiekdami supjaustykite porcijomis ir gražiai išdėliokite ant indo, pabarstykite žolelėmis.

REKLAMA

Mėsa bus sultinga, aromatinga, iškepusi ir minkšta. Šis kirpimas tikrai patiks jūsų svečiams.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas