Lavašas yra universalus tešlos gaminys. Į šį ploną paplotį galite suvynioti daugybę maisto produktų, daržovių ir mėsos, pavyzdžiui. Be to, jei įpilsite padažo, gausite skanų patiekalą.
Pasigaminti pita duonos užkandį daug pastangų nereikia. Sėkmė slypi šiame gaminyje, kuris veikia kaip valgomasis pergamentas.
Iš esmės pita duona populiari Artimųjų Rytų šalyse. Būtent iš Gruzijos ir Armėnijos į mūsų valstybę atkeliavo lavašas.
Verta išmokti gaminti naminius užkandžius naudojant pita duoną.
Ingredientai:
- Lavašas – 2 lakštai;
- Vištienos šlaunelių filė – 600 g;
- Pievagrybiai – 400 g;
- Morkos – 200 g;
- saldieji pipirai – 150 g;
- Žalieji svogūnai – 100 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Karis – ½ šaukštelio;
- Karštieji pipirai – ¼ šaukštelio;
- Majonezas – 130 g;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Krapai – pundelis.
Gaminimo procesas:
Pievagrybius reikia supjaustyti mažais gabalėliais ir iš anksto nuvalyti nuo viršutinio nešvaraus sluoksnio. Grybus apkepkite keptuvėje, kol sumažės, tada ant dugno supilkite augalinį aliejų.
Pirmiausia reikia susmulkinti morkas ant rupios trintuvės, o saldžiąją papriką supjaustyti juostelėmis. Šias daržoves reikia dėti į pievagrybius, kartu troškinti 4 minutes.
Kol daržovės troškinasi, reikia susmulkinti žaliuosius svogūnus ir suberti į daržovių mišinį. Tada mišinį reikia pasūdyti ir sumaišyti.
Vištienos filė turi būti supjaustyta mažais gabalėliais, kepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, pabarstyti kariu ir aitriąja paprika.
Smulkiai supjaustykite krapus ir sutarkuokite česnako skilteles.
Pitos duoną patepkite majonezu, pabarstykite krapais ir česnaku. Vištienos mėsą sumaišykite su daržovių mišiniu ir įdarą dėkite į pita duonos vidurį.
Į pita duoną reikia susukti įdarą, kad susidarytų vyniotinis. Tada turite padengti kepimo skardą pergamentu, išdėlioti ritinius ir aptepti tryniu.
Suktinukus reikia kepti 220 laipsnių temperatūroje ne ilgiau kaip 20 minučių.
Prieš kepant, suktinukus rekomenduojama apibarstyti sezamo sėklomis, kad skonis būtų sodresnis.
Rezultatas – sotus įdaras, tinkantis net šventiniam stalui.